Eigenschappen

Hier krijgt u alle informatie over eigenschappen van een vlindermachine

Zelf beton vlinderen met een vlindermachine

Als je een betonvloer gestort is, kan je deze vlinderen om de structuur van het beton te verstevigen. Zelf beton vlinderen is zeker mogelijk, maar het is geen eenvoudige klus. Als je zelf je betonnen vloer wil gaan vlinderen, kan je hier terecht voor de werkwijze vlinderen en enkele handige tips hoe je een vlindermachine moet besturen.

Wilt u een meer informatie over de prijs of over de mogelijk heden  mail dan naar info@newbesto.com of klik hier

 

Eigenschappen

Vlindermachine 60 cm met loopwiel van New Besto

Wat betekent een betonvloer vlinderen? Het is een manier om de betonvloer te behandelen in een vlinderachtig patroon. Dit gebeurt met een vlindermachine.

Vlinderen is een manier om de vloer glad te maken. Hoe vaker de machine over het beton gaat, hoe gladder het wordt. Het lijkt in die zin wat op polijsten. Maar een betonvloer polijsten is toch iets anders. Het gaat verder.

Door haal je het mooiste van een betonvloer boven en krijg je een oppervlak dat eenvoudig te reinigen is.  Dit komt doordat de cementhuid van de vloer wordt weggehaald en het kwartszand in het beton bloot wordt gelegd. Het grindachtige uiterlijk verdwijnt bij polijsten en maakt plaats voor een matglanzende en bijna onverslijtbare laag die zich perfect leent voor een mooie betonlook.

Klik hier over info newbesto

 

Newbesto vlindermachine

Newbesto vlindermachine

Bij betonvloeren heeft men de keuze om voor een manuele afwerking te kiezen of een mechanische afwerking (vlindermachine).
Een slijtlaag met diversiteit aan kleuren worden ingestrooid bij het bewerken van het beton.
Er kan nadien nog worden gekozen om deze vloeren te behandelen tegen vlekken.
Het product kan met een matte of glanzende afwerking worden afgewerkt.

Wat voor soort vlinder machine

Soms is een Dubbele vlindermachine nodig, voor een sneller en efficiënter resultaat. Door de gebruiksvriendelijke bediening kan één persoon deze machine bedienen en wordt tevens vermoeidheid door lang gebruik voorkomen

vlindermachine

vlindermachine

Speciaal voor Woonbetonvloeren heeft Newbesto een lichtgewicht vlindermachine ontwikkeld. De machine weegt maar 40 kg en is daarmee een van de lichtste in z’n soort, wat vooral voor toepassingen in de woonbeton voordeel is. De machine werkt op bladen van 600 mm en is leverbaar met een Honda benzinemotor

Door middel van loopwiel is de machine eenvoudig te vervoeren in de bus of bestelauto

 

Vlindermachine

Schijven ook wel Troffels genoemd voor het verdichten, schuren en afwerken van beton- en zandcement vloeren van verschillende samenstellingen.

Leverd Newbesto

 

 

Vlindermachine

 

De standaard Vlindermachine (ook wel polier machine genoemd) kan alle kanten bewegen. Dit zijn praktische eigenschappen Om het gebruiksgemak te vergroten zijn er ook geschakelde vlindermachine.. Hoewel de geschakelde variant gebruiksvriendelijker is geeft de standaard vlindermachine een mooier resultaat. Dit komt doordat het onbalansgewicht van deze machine zit.

 

Vermogen

Tegenwoordig hebben bijna vlindermachine een viertaktmotor. De voordelen hiervan zijn vooral milieuvriendelijkere uitstoot en minder geluidsoverlast. De kracht in combinatie met de maximumsnelheid van de vlinders zijn van grote invloed op het resultaat. De kracht wordt in kN (kilo Newton) uitgedrukt. 1 kN staat voor ongeveer 100 kilo aan kracht dat wordt uitgeoefend op de betonvloer.

 

Hoeveel vermogen heb u nodig?

Dat is erg afhankelijk van de werkzaamheden! Ga je bijvoorbeeld woonbetonvloer aanleggen of in een tuin eem terras dan heb je genoeg aan een lichte vlindermachine. Wanneer je een oprit gaat aanleggen voor een auto is een iets zwaardere vlindermachine voor het verdichten nodig. Moet je een volledige betonpad aanleggen, dan heb je de zwaarste vlindermachines nodig. Doordat het betonpad zoveel te lijden heeft is het belangrijk om het betonmengsel heel goed te verdichten is, zodat de beton niet verzakt en lang mee gaat. De lichte machgines zijn ook geschikt om de woonbeton op  Schuimbeton af te vlinderen.

Op het moment dat beton wordt besteld adviseren wij altijd om meer potland te bestellen dan strikt noodzakelijk. Dit wordt geadviseerd om voldoende  over te houden na ‘inklinking’. Maar wat betekent inklinking van beton nu eigenlijk?

In tegenstelling tot wellicht gedacht wordt heeft beton geen bewegelijke eigenschappen. Een stapel of berg van diverse deeltjes zand verandert in de loop der tijd. Allerlei (weers)omstandigheden, zoals temperatuur, trillingen en vocht zorgen voor beweeglijkheid tussen de (zand)korrels.

Het volume van beton hangt in belangrijke mate af van de ligging van ‘elke korrel’ ten opzichte van de andere korrel. Ofwel de loze ruimtes tussen de korrels in. Naar mate de tijd verstrijkt wordt de ruimte tussen de korrels kleiner, waardoor het beton dichter op elkaar komt. Dit fenomeen noemen we inklinken.

Beton Verdichten

Het verdichten van beton gaat in de eerste periode veel sneller dan later. Om het inklinkproces te versneller wordt vaak gebruikt gemaakt van trillingen, zoals het trillen met een naald door middel van een trilnaald, ofwel door stampen/kloppen, . Dit wordt ook wel het verdichten van beton genoemd.

Om het effect van inklinken zoveel mogelijk te voorkomen adviseren wij daarom de benodigde hoeveelheid cement maal 1.1 /  1.2 te nemen. Indien u bij de aanleg van bijvoorbeeld uw sbetonwerk geen rekening houdt met het inklinken zal uw betonvloergaan verzakken, het is daarom erg belangrijk om voldoende zand onder uw betonvloer aan te brengen en dit vooraf goed te verdichten.