Afwerkspaan

Afwerkspanen & Trilplaten

Hier vindt u een ruim overzicht van onze nieuwe afwerkspanen en trilbalken.

BESTEL ONLINE HIER GOED EN GOEDKOOP 

Afwerkspaan? Zo kunt u ook bij New Besto naast vlindermachines terecht voor mechanische afwerkspaan, natuurlijk ook trilbalken, trilnaalden, B-mac vlindermachine, etc.krijgen. New Besto levert alles! Tevens altijd een ruime voorraad beschikbaar! Mocht u het hier niet vinden bel dan naar 0226456045! Of vraag via de mail de infomatie op!Afwerkspaan

Een nieuwe techniek met de afwerkspaan die de vlindermachine beter laat werken, is succesvol toegepast bij een  Woonbetonvloer .

Afwerkspaan

Het gaat om zogenoemde ‘warme perfusie’, waarbij een heel klein beetje water naar boven wordt getrild waardoor je een betere verdichting van de top laag krijg met het vlinderen.

Met deze techniek wordt de normale omgeving van de betonvloer, zoals die normaal wordt toegepast is, nagebootst. Pas daarna wordt de vloer gevlinderd.

Met name de kwaliteit van de betonvloer kan met deze betontechniek worden verbeterd. Als in plaats van de gangbare grote tril balk of tril plaat.

Verdichten van de beton.

Verdichten van beton

Met een trilnaald wordt de betonmortel in een regelmatig patroon met korte tussenafstanden verdicht om de ingesloten lucht uit betonspecie te krijgen .Met een trilspaan zorg je er voor dat de beton een dichte toplaag krijgt. Een juiste verdichting van de beton is belangrijk voor de kwaliteit en de vlakhied.

Bij het storten van de betonmortel ontstaan, als gevolg van ingesloten lucht, holten in de betonspecie en tussen de betonspecie en de wand van de bekisting. Door deze lucht te verdrijven door middel van (tril)energie, krijgt betonspecie een dichte structuur.

Betonmortel is opgebouwd uit delen met verschillende volumieke massa’s. Onder invloed van de zwaartekracht bestaat bij het verdichten van beton de neiging tot ontmenging: de zwaardere delen (het grove grind) willen bezinken. Inwendige wrijving van het toeslagmateriaal gaat deze ontmenging tegen. Hoe groter de inwendige wrijving, hoe minder de ontmenging. Het verdichten vermindert de inwendige wrijving, waardoor de neiging tot ontmenging toeneemt. Daarom moet het verdichten van beton zorgvuldig gebeuren.

Welke verdichtingsmethoden voor beton zijn er nog meer?

Er bestaan talrijke verdichtingsmethoden met zeer verschillende intensiteit. Voor het verdichten van betonmortel op de bouwplaats komt voornamelijk de trilmethode in aanmerking. De vaste bestanddelen worden in een snelle, heen en weer gaande beweging gebracht waardoor de inwendige wrijving zeer sterk terugloopt. Schokken, centrifugeren, persen, walsen en het gebruik van triltafels zijn methoden die alleen in de betonproductenindustrie worden toegepast. Samengevat zijn de verdichtingsmethoden:

  • trilnaalden;
  • oppervlaktetrillers;
  • bekistingstrillers;
  • niet trillen (zelfverdichtend beton).

    Afwerkspaan

    Afwerkspaan

 

Verdichten van ter plaatse gestort beton met trilbalk en de trilnaald

Trilnaalden zijn cilindervormige, holle metalen cilinders, waarin een roterende vibrator is aangebracht. De trilnaald wordt in de betonspecie gedompeld en brengt de trilenergie dus direct op de betonspecie over. Om de grovere delen te verdichten, wordt een lage frequentie toegepast. Voor de verdichting van de fijnere delen en voor een gaaf betonoppervlak een hoge frequentie. Het bereik van een trilnaald hangt onder meer af van de verwerkbaarheid van de betonspecie, de triltijd en de trilkracht van de naald. Trilnaalden zijn verkrijgbaar in verschillende diameters van 28 mm voor het lichtere werk tot 66 mm voor zware vloeren. Deze worden elektrisch, met benzine of met lucht gevoed.